Streikiv restoranipidaja: maksutõusud muudavad äri hobiks ja tuleb leida kõrvaltöö
Restorani majandamine on osutunud nii keeruliseks, et jõustuvate maksumuudatuste taustal muutub restoranipidamine pigem hobiks, mille kõrvale peab leidma kõrvaltöö, kui tahta saada hakkama korralikult, ütles restoranide Salt ja Stereo perenaine Tiina Kõresoo.
Kõresoo rääkis Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis, et praeguses seisus ei ole enam võimalik hoida restoranikultuuri kõrgel tasemel. "Olukord on muutunud pööraseks ja natuke jaburaks," märkis restoranipidaja.
Kõresoo sõnul on tema suurim ootus valitsusele unustada ära majutus- ja toitlustusettevõtete maksutõus.
Tiina Kõresood intervjueeris Mai Kroonmäe.
Streikiv restoranipidaja: olukorra halvenemisel tuleb leida kõrvaltöö
„Saime aru, et nii ei saa elada, peame midagi muutma,“ räägib vaid ettetellimisel töötava restorani Lahemaa Kohvikann juhataja. 17 aastat tagasi valis ta koos abikaasaga välja Eesti, söögikoha töö aga korraldasid endale mugavamaks, sealjuures raha kaotamata.
Kuigi töötame selleks, et suurendada heaolu, luua kindlustunnet endale ja lähedastele, võib tööpinge heaolu ja suhteid kahjustama hakata, kirjutab Tallinna Ülikooli õppejõuarenduse ekspert Katrin Aava.