Restorani majandamine on osutunud nii keeruliseks, et jõustuvate maksumuudatuste taustal muutub restoranipidamine pigem hobiks, mille kõrvale peab leidma kõrvaltöö, kui tahta saada hakkama korralikult, ütles restoranide Salt ja Stereo perenaine Tiina Kõresoo.
Kõresoo rääkis Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis, et praeguses seisus ei ole enam võimalik hoida restoranikultuuri kõrgel tasemel. "Olukord on muutunud pööraseks ja natuke jaburaks," märkis restoranipidaja.
Kõresoo sõnul on tema suurim ootus valitsusele unustada ära majutus- ja toitlustusettevõtete maksutõus.
Tiina Kõresood intervjueeris Mai Kroonmäe.
Streikiv restoranipidaja: olukorra halvenemisel tuleb leida kõrvaltöö
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Kui aastaga on ettevõtete maksuvõlg suurenenud pea poole miljoni euro jagu, siis võlgnike arv vastukaaluks on hoopiski kukkunud lausa 3500 võrra.
Narva ettevõtja Jevgeni Fjodorov, kes aasta algul avas linna esimese spaa- ja saunakeskuse, suurendab äri haaret, ostes restorani Narva Pärl.
„Saime aru, et nii ei saa elada, peame midagi muutma,“ räägib vaid ettetellimisel töötava restorani Lahemaa Kohvikann juhataja. 17 aastat tagasi valis ta koos abikaasaga välja Eesti, söögikoha töö aga korraldasid endale mugavamaks, sealjuures raha kaotamata.
Oksjonile pandud Tallinnas Toompeal asuv Dombergi restoran jäi omanikule, kuid sellel tekkis side Oleg Ossinovski firmaga.
Töötukassa peale mõeldakse enamasti siis, kui räägitakse töötusest, koondamistest, maksude tõstmisest või koolitustest. Vähem tuleb jutuks aga tööturuasutuse tase ja võrdlus teistega, eelkõige muidugi naabritega.