• OMX Baltic−0,45%271,67
  • OMX Riga−0,16%862,52
  • OMX Tallinn−0,44%1 726,94
  • OMX Vilnius0,28%1 066,75
  • S&P 5001,09%5 930,85
  • DOW 301,18%42 840,26
  • Nasdaq 1,03%19 572,6
  • FTSE 100−0,26%8 084,61
  • Nikkei 225−0,29%38 701,9
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,96
  • GBP/EUR0,00%1,2
  • EUR/RUB0,00%107,41
  • OMX Baltic−0,45%271,67
  • OMX Riga−0,16%862,52
  • OMX Tallinn−0,44%1 726,94
  • OMX Vilnius0,28%1 066,75
  • S&P 5001,09%5 930,85
  • DOW 301,18%42 840,26
  • Nasdaq 1,03%19 572,6
  • FTSE 100−0,26%8 084,61
  • Nikkei 225−0,29%38 701,9
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,96
  • GBP/EUR0,00%1,2
  • EUR/RUB0,00%107,41
  • 13.10.24, 09:14

Restoran kahele: abikaasad on juba viis aastat palgatöötajateta hakkama saanud

„Saime aru, et nii ei saa elada, peame midagi muutma,“ räägib vaid ettetellimisel töötava restorani Lahemaa Kohvikann juhataja. 17 aastat tagasi valis ta koos abikaasaga välja Eesti, söögikoha töö aga korraldasid endale mugavamaks, sealjuures raha kaotamata.
Selles restoranis teeb juba 17 aastat süüa üks inimene – omanik Dieter Hölscher.
  • Selles restoranis teeb juba 17 aastat süüa üks inimene – omanik Dieter Hölscher. Foto: dv.ee
Äris, nagu dramaturgias ja elus üldse, on oluline koha, aja ja tegevuse ühtsus, alustab oma lugu Lääne-Virumaal väikest restorani pidav Julia Hölscher. Kui ta koos abikaasa Dieter Hölscheriga selle avas, ei tundunud need kolm tegurit olevat nende kasuks: oli 2008. aasta finantskriisi eelõhtu, koht oli mõnes mõttes ette määratud ja toitlustuse jaoks mitmetähenduslik ning tõhusaks tegevuseks polnud piisavalt arusaamist kohalikust tegelikkusest, kuigi teha tuli palju ja suurem osa sellest ise.

Seotud lood

Uudised
  • 26.12.21, 09:00
Külastajateta restoran katsub teist aastat jutti ellu jääda
Palmses tegutseb restoran nimega Lahemaa Kohvikann, mille vedajad Dieter ja Julia Hölscher ei ole koroonakriisile alla vandunud ega kavatsegi seda teha. Kuigi töötajaid neil enam pole ning mõnel päeval ei astu söögikohta ühtki klienti, on restorani uksed aasta läbi avatud.
Saated
  • 20.09.24, 14:00
Gasell avab teise restorani ja vallutab õllega üha uusi turge. “Tahame olla maailma parimad.”
Sel aastal esimest korda Gaselli TOPi jõudnud Põhjala Tap Roomi ja Põhja Konna juht Ardo Uudmäe on nii õllerestorani kui ka emaettevõtet Põhjala Pruulikoda juhtinud kaheksa kuud. Uudmäe meenutab naljatledes esimesi ehmatushüüdeid, et uus ettevõtte juht tuleb Saku Õlletehasest. Sellest hoolimata on kollektiiv teda hästi omaks võtnud.
Uudised
  • 31.08.24, 06:00
Kunst kilude asemel: hiidlane ja Lasnamäe restoranipidaja elustavad Hiiumaa vabrikut
Endise piiritusetehase juures asuvasse baari ja hotelli astudes tervitavad külalisi roosas ballikleidis Kaja Kallas, saatuslike kaunitaridena Kersti Kaljulaid ja Kim Chŏng-un ning veel terve trobikond poliitikuid ja popkultuuri ikoone.
Uudised
  • 27.08.24, 17:30
Tippkokk sulgeb pagariäri: „Inimesed ei ole valmis maksma 3 eurot piruka eest, mille omahind on juba 6 eurot“
KOGU Resto ja Pagari pagaritöökoda läheb peagi hingusele, kinnitas äri kaasomanik ja brändikokk Pavel Gurjanov. „See on äri ümberstruktureerimine, et keskenduda sellele, mis paremini välja tuleb.“
  • ST
Sisuturundus
  • 10.12.24, 12:39
Riigi IT-majad ohustavad sektori ekspordivõimet
Riigi loodud IT-majad pakuvad erasektori IT-ettevõtetele järjest rohkem konkurentsi. Võisteldakse tööjõuturul, IT-firmadel on oht muutuda tööjõurendi pakkujateks, selgitavad saatekülalised Äripäeva raadios.

Äripäeva TOPid

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Äripäeva esilehele