Vandeadvokaat Maria Mägi advokaadibüroost Tark & Co valib Äripäeva lõunaks Tallinna Ärikeskuses asuva Georges Brownes'i teise korruse restorani, kus ta sageli pärastlõunast kohvi käib joomas.
"Esimese korruse pubis ei käi ma kunagi, see koht mulle ei meeldi. Küll on aga meeldiv ülemise korruse saal," selgitab Maria Mägi, põhjendades valikut sellega, et restoran asub töökoha lähedal ja saali suurtest kaarakendest avaneb ilus vaade Vabaduse platsile.
Georges Brownes'i restorani hindab Mägi eelkõige seepärast, et siin võib kuulata elavat klaverimängu, siin pole kunagi rahvarohke ja lärmakas nagu tavalises pubis.
Maria Mägi hindab ka restorani interjööri. Saali keskel asub paar astet madalamale viidud ja muust saalist enam eraldatud osa, kus domineerivad pehmed toolid ja diivanid. "Siin on enam intiimsust, hea sõbra või kliendiga vestelda, juua tassi kohvi ja väikese konjaki. Üldjuhul eelistan aknaaluseid laudu," ütleb advokaat.
Viimaks ilmuv ettekandja ulatab menüü Maria Mägile ja mulle just sellise näoga, et näe, oli neid tüütajaid veel vaja. Minu arusaamatut nägu nähes selgitab siin end enam koduselt tundev Maria Mägi: "Siin ongi selline klienditeenindus -- kõrk ja üleolev. Ettekandjad võivad siin kliendist kui õhust mööda käia. Seepärast ma siin ei lõunata."
Menüüd lehitsedes leiab Mägi, et iga restorani menüü võiks pakkuda just seda kohta iseloomustavat firmarooga. Georges Brownes'is sellist kahjuks ei leidu.
Eelroogadest tellib Maria Mägi Shrimp Coctaili ehk krevetid teravamaitselises kokteilikastmes (60 kr), mis tegelikult on terav vaid nime poolest. Küll aga maitsev. Minu tellitud küpsetatud kanalõigud tomati, ananassi ja majoneesiga (50 kr) on väga maitsev, mahlakas ja värske eelroog.
Põhiroogadest valib külaline praetud lõhe estragoni-veinikastmes (105 kr) ja mina biifsteegi pipra- ja punase veini kastmes (95 kr).
Kala on Mägi hinnangul suurepärane. Küll aga häirib lisandiks serveeritud tugeva rasva sees praetud kartulipannkoogid. "See on lubamatu, et õrna kala juurde pakutakse rasvakartuleid," on Mägi hämmeldunud. Alternatiivi, näiteks keedukartulit, ettekandja ei pakkunud. Lõhe juurde lisatud sidruniviil koosneb suuremas osas koorest, mistõttu on seda võimatu kalale pigistada.
Biifsteek veinikastmes on maitsev ja siia sobivad samad kartulikroketid suurepäraselt. Küll võinuks praele olla lisatud enam rohelist.
Lõuna lõpetuseks tellisin iiri kohvi (50 kr), mis on hinnale vastavalt hea. Puuviljasalat (30 kr) on aga Maria Mägi sõnul enam kui tagasihoidliku maitsega, kuigi plusspoolele seab ta selle, et vahukoor ei ole magus. "Desserdivalikul oodanuks enam fantaasiat," lisab ta. Ka veinikaarti peab daam tagasihoidlikuks.
Ometi tuleb Maria Mägi siia tagasi. Aga ainult kohvi jooma, täpsustab ta.
- toiduvalik 7
- joogivalik 7
- teenindus 3
- kiirus 7
- puhtus 8
- sisekujundus 8
Seotud lood
Keeltekool Kirjatäht tähistab veeburarikuus kümnendat tegutsemisaastat. Seda, et aeg on tegusalt ja lennates läinud, kinnitab tõsiasi, et ümmarguse tähtpäeva saabumist tuli kooli juhile ning asutajale Ülle Koppelile meelde tuletada. “Numbrid on minu jaoks kõige nõrgem külg. Need ei seisa meeles, kipuvad ununema ja sassi minema,” naerab ta.