- avatud iga päev kella 13--02
- kohtade arv ca- 70
- lõuna ühele inimesele ca- 400 kr
- pilet päeval 20 kr, õhtul 50 kr
Hinnaskaala
- eelroad 20--390 kr
- põhiroad 22--165 kr
- magustoidud 25--65 kr
- alkoholivabad joogid alates 5 kr
- alkohoolsed joogid alates 10 kr
Lõunakülaline ASi Eesti Talleks peadirektor Andres Sarri tuli Tallinna teletorni 22. korrusel asuvasse Galaxy restorani ilmselge eelarvamusega, olles valmis kõige hullemaks. Paari tunni möödudes taas linna poole sõites tõdes ta, et lõuna oli väga vastuoluline. Kui tagasi tulla, siis vaid selleks, et nautida hea koka valmistatud merehõrgutisi.
Vastuolud algasid juba torniterritooriumi ainsa sissepääsu juures politseist valvuri kabiinis, kus karm ja napisõnaline naispolitseinik vahetas meie 40 krooni kahe pileti vastu. Jalutuskäik mööda trööstitut halli purskaevualleed ei tõstnud tuju nagu ka räpasevõitu lift ning järsk garderoobitädi, kes justkui lajatas: «Andke riided siia!» Andres Sarri kommentaar: nii viisakusest kui sõnavarast jääb vajaka. Kogu restoranis viibitud aja saime aga asjaliku ja tähelepaneliku teeninduse osaliseks. Koha häda ja eelis on vähene külastatavus.
Ehkki interjöör pole ammu kujundaja kätt ja odavat iluravi (toolidelt kulunud värv!) tundnud, tõdesime, et siia võib ka lapsi kaasa võtta, sest söögikoht on avar, lauad piisavas kauguses ja selge ilmaga avaneb vaade nii Lasnamäele kui merele. Nii polnud Sarri tooli alla sattunud näts mingi ime.
Menüüga tutvudes märkis Sarri õigustatult, et see on liiga kribus kirjas, seega raskesti jälgitav, lehed on infoga ülekuhjatud, ehkki teave iseenesest põhjalik. Külalise pilk jäi pidama mitmele roale. Üllatas mereandide valik: kuningkrabi koivad, hailiha, merivähk, õlles keedetud krevetid (72 kr) jne. Galaxyst saab nii päevapraadi (49 kr) kui taimetoitu (80 kr) ja lastepraadi (40 kr). Lisandivalik on mitmekesine alates tavalisest keedukartulist küpsetatud kartulipudruni.
Andres Sarri jäi oma valikuga rahule. Loomaliha tatari moodi (135 kr) vajanuks enam maitseaineid, mida oleks olnud tore ise panna, kuid toit oli siiski kvaliteetne, vaid liiga väiksel taldrikul.
?ampinjoni püreesupp (22 kr) sisaldas suuri seenelaaste ja maitses külalisele hästi. Andres Sarri kinnitas, et kokal on õnnestunud vältida kõiki püreesupi puhul juhtuvaid tüüpvigu. Põhiroaks toodi lauale praetud hai veinikastmes (150 kr). Kaunilt kujundatud taldrikutäis pani külalise muhelema. Nimelt osutus hailiha tõeliselt hõrguks, pakkudes harmoneeruva hapuka kastmega suurepärase maitseelamuse. Täis kõhu tunde leevendas maitsekalt ja efektselt serveeritud jäätisevalik (35 kr), millel troonis aprikoosiroos.
Mina tellisin algatuseks salati seente ja ubadega (45 kr), mis kujunes mahlaseks ja küüslaugu-äädika kastmes mõnusalt vürtsikaks suutäieks. Supivalik langes krevetisupi (45 kr) kasuks, ehkki ka seljanka (40 kr) tundus ahvatlev. Püreesupp väärib kiitust, sest keskmisest suuremaid krevette jagus igasse lusikatäide.
Praadidest tundus põnev õlles marineeritud praetud sealiha (112 kr), forell hollandi kastmes (127 kr) ja loomaliharull (132 kr). Tellisin firmaprae Galaxy (145 kr). Hiiglaslik ports koosnes riisivormist, pähkli-küüslaugukastmest ja mahlasest kanafileest, mille vahele oli poetatud aprikoosiviile. Filee oli peidetud mandlilaastudesse. Maheda magustoiduna julgen soovitada muna-vahukoorekreemiga Jaanalindu vaarikaga (25 kr).
- toiduvalik 8
- joogivalik 6
- teenindus 8
- kiirus 8
- puhtus 5
- sisekujundus 5
Seotud lood
Muuseumikvaliteediga kunsti on võimalik osta vähem kui poole iPhone’i eest, leiab investor Riivo Anton. “Ma paneks piiri 500 euro peale– sealt on kindlasti võimalik leida häid teoseid, mille järeltulijad saavad pandimajja viia.”