Hinnaskaala
- külmlaud 51 kr
- kuumlaud 73 kr
- külm+kuum laud 145 kr
Park Avenue' restoranis kuni 13. märtsini pakutavat eksootilist buffet-lõunat koondnimetusega ?anghai Ekspress soostus ASi Pakterminali juhatuse esimees Anti Oidsalu meeleldi maitsma, sest armastab idamaist kööki vürtsikuse ja tervislikkuse tõttu. On ju lubatud põnevaid roogi nii hiina, korea, vietnami, malaisia kui jaapani köögist, mida valmistatakse jaapani päritolu koka juhendamisel. Pealegi on hotelli ees alati vabu parklakohti.
Lõunatunnil on restorani buffet' osa populaarne: esmapilgul tundub, et vabu kohti polegi. Suures saginas seisame nõutult toiduleti kõrval, kuni blond teenindaja huvi tunneb. Piirdume tema teeneid kasutades sellega, et tellime mineraalvee ja istume ettekandja soovitatud kolmesesse lauda. Ette rutates märgiks, et see oli kõige meeldivam seik teenindajatega, sest näiteks arve esitamine kiirel lõunaajal võttis personalil aega vähemalt veerand tundi.
Ümbrust silmitsedes kinnitab Anti Oidsalu, et buffet' osas on tegemist korraliku kiirtoitlustuskohaga pretensioonitus miljöös: mööbel on mugav ja värvid harmoneeruvad. Tipptunnil, mil enamik laudu on hõivatud, võib ehk veidi kitsas tunduda.
Ootame hetke, mil toiduleti juures vähem rahvast ja asume retkele. Esmalt külmlaud -- pakutakse kümmekonda salatit, millest peale vaadates vaid paar tunduvad erilised. Mitmekeelsed sildid viitavad aga vaid kolmele salatile. Oleme nimede määratlemisel nõutud, sest jaapanipärasusele vihjav silt on asetatud kahe salati kohale. Õnneks pole oluline niivõrd nime väljalugemine kui salat ise. Anti Oidsalu proovb igast veidike. Esimesed suutäied ei üllata ei lõunakülalist ega mindki. Tundub kuidagi koduselt mahe ja tuttavlik.
Omapärasena tundub pruunikas spagettide ja idudega salat. Sellega jääb Anti Oidsalu rahule ja julgeb teistelegi soovitada. Rahuldava mulje jätavad ka porgandisalatid, eriti serveerimislaua desserdipoolses küljes olev vürtsikam, milles õnnestub tuvastada ka singi- ja paprikalaastukesed.
Kuumade roogade valikut võrdleb lõunakülaline lennukis pakutava turistiklassi einega. Oidsalu jagab kiidusõnu toidu tervislikkusele. Nii tavaline kui ka juurviljadega valmistatud riis on hea, lillkapsahautis tavapärase mekiga ja veidi jahtunud. Mehele tundub, et koka jaapanlase kätt on tunda samuti teiste maade esindusroogade valmistamisel. Kõige ahvatlevam tundus roog makrellist, millest maitsesime vaid pähkli- ja oletatavalt suitsulihapurust segu, mida kahel katsel tühja anuma põhjast õnnestus saada.
Maitseelamusi kokku võttes rõhutab Anti Oidsalu, et reklaam ja sisu pole vastavuses, sest kuuldu põhjal oodanuks ta enamat. Ka hinna ja kvaliteedi suhet ei pea mees korrektseks, seda just valiku fantaasiavaesuses pärast.
Seotud lood
Muuseumikvaliteediga kunsti on võimalik osta vähem kui poole iPhone’i eest, leiab investor Riivo Anton. “Ma paneks piiri 500 euro peale– sealt on kindlasti võimalik leida häid teoseid, mille järeltulijad saavad pandimajja viia.”