Valga Lihatööstuse turundusdirektor Riina
Aamisepp leiab, et praeguses turuolukorras viineritsehhi avamine on julge
otsus.
„Päris julge otsus on,“ kommenteeris Aamisepp kuuldes Rakvere Lihatööstuse laienemisplaanidest.
Praeguses kasvavas ja väga tihedas konkurentsis võib Aamisepa hinnangul Rakvere Lihakombinaadil minna raskeks leida turgu oma toodetele.
Rakvere Lihakombinaadi eduks peab Riina Aamisepp eelkõige pikaajalist turul olemist, viimane on ka põhjuseks miks just Rakvere Lihatööstus püsib jätkuvalt liidripositsioonil.
Aamisepa sõnul on Valga Lihatööstuse turuosa mitteametliku statistika järgi umbes 5%. Erinevates tootegruppides on turuosa tema sõnul veidi langenud, kuid lihatööstusel pole plaanis sellega leppida ja käib jätkub pürgimine kõrgemate protsentide poole.
Valga Lihatööstuse plaanid Aamisepa sõnade kohaselt on kasvada stabiilselt turuosa keset tugevat konkurentsi.
Seotud lood
Maag Lihatööstuse tegevjuhi Peep Rahuoja
sõnul on alates 2004. aastast tõusvas joones kasvatatud turuosa umbes 12%-le ja
suurendatud ettevõtte käivet kolme aastaga 2,5 korda.
Kuigi Rakvere Lihakombinaat on kümne
aastaga kaotanud ca 10% oma turuosa, ei tee see ettevõtte juhti Olle Hormi
murelikuks. Samas 2007. aasta esimese üheksa kuuga on ettevõte Eesti lihatoodete
turul kasvatanud turuosa aasta algusega võrreldes 31- 32%-lt 33%-ni.
Valga lihatööstuse emafirma Atria
investeerib sel aastal lihatööstusesse ja loomakasvatusse 120 miljonit
krooni.
Lindströmi müügitöö eripära seisneb iga tiimiliikme tugevuste ärakasutamises ja arendamises. Just müügiinimeste koolitamine ja vastutuse andmine nende eelistuste põhjal aitab püsivalt leida ja hoida motiveeritud töötajaid, selgub saatest “Minu karjäär”.