Paar viimast aastat akna- ja uksetööstust juhtinud Jaanus Aal asus toidutootja Salvesti tegevjuhi ametisse. Omanik ootab uuelt juhilt müügi ja ekspordi hoogsat kasvatamist.
Suuri pöördeid ei plaani Aal siiski kohe Salvestis ette võtta. “Ma olen organisatsioonile lubanud, et ma hoian pisut madalamat joont, õpin ja valmistan ette. Kuna ma ei tule otseselt tulekahju sisse, siis mul ei ole vajadust esimesest päevast kohe lammutama hakata,” rääkis ta. Aal lisas, et kuna tegu on pika ajalooga ettevõttega, suhtub ta sellesse aupaklikult.
Seotud lood
Konservitootja Salvest müüs eelmisel aastal tooteid miljoni eest rohkem kui aasta varem, aga koguses jäi varasemale aastale alla, peale ostujõu kahanemise mõjutas seda ka sündide vähenemine Eestis, selgitas ettevõte.
Rahvusvaheline toidu- ja joogiettevõte Paulig omandab Suurbritannias tegutseva kastmete, salsade ja maitseainete tootja Panesar Foodsi.
Lühemas perspektiivis ei näe ma ühtegi positiivset arengut, mis aitaks toidusektoril majanduskasvu ergutada, kirjutab Eesti toiduainetööstuse liidu juhataja Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Raskem aeg mõjub ärile hästi
Maitseainete poolest tuntud Santa Maria emaettevõtte Paulig avas Sauel uue 10 miljonit maksma läinud tootmisliini, kus nädal aega on ettevõte tootnud kogu Euroopale oma salsakastmeid. Muidu osteti kastmete tootmist allhankena sisse.
Arvutipargi renditeenus on mugav, säästlik ja (tuleviku)kindel. Green IT tegevjuht Asko Pukk usub, et ettevõtete äriline fookus peab alati olema enda põhitegevusel, sektoril, mida teatakse peensusteni, et olla konkurentidest paremad – just selleks vajaliku aja ja raha renditeenus vabastab.