Ida-Virumaal merekaldal, Toila sadama kõrval, töötab restoran Toila Mereresto. Töötab isegi talvel, kuigi jah, mitte terve nädala. Restoraniäris on see suur saavutus. Pealegi elab Toila alevikus vaid umbes 800 elanikku ja Mereresto pole siin ainuke söögikoht. Kuidas õnnestub sel vee peal püsida?

- Valentina Palkovs on Ida-Virumaale püsti pannud eduka restorani. Foto: Nikolai Andrejev
Enamik kliente tuleb Toila Mererestosse õhtusöögile mujalt Ida-Virumaalt, näiteks Jõhvist. See on 20 minutit autosõitu. Pole justkui kaugel, kuid lõunapausiks keegi Toila Mererestosse ei põruta, ütleb restorani juht
Valentina Palkovs. See tähendas, et luua tuli restoran, mitte kohvik või mõni muu kiire eine koht.
Restoran tekkis transpordifirma
Malina Motorsi allüksusena – vedudega sai teenitud piisavalt raha, et suunduda toitlustusmaailma.
„Olen inimene, kellel puudus igasugune toitlustuskogemus. Ma pole kunagi oma elus isegi ettekandjana töötanud,“ rääkis Valentina intervjuus Delovõje Vedomostile.
Varem töötas ta transpordisektoris, tegeles Euroopa ja Venemaa vahelise kaubandusega, õppis raamatupidamist, seejärel ärikorraldust.
Kõik need kogemused tulid talle ühtäkki aga kasuks valdkonnas, millest tal halli aimugi polnud.
Järgneb intervjuu Valentina Palkovsiga.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Fotod ja reportaaž
“Meie hotell on nõudlikule külalisele ja väga eksklusiivne... aga siia võib tulla igaüks!” kõlab lubadus järgmisel nädalal avatavas Tallinna vanalinna ekstra-luksuslikus hotellis.
Tallinna vanalinnas tegutsevat Bombay Groupi külastavad usinalt miljonärid ja miljardärid, kes võiksid ka tulevikus Eestisse investeerida, ütles äri eestvedaja Dajana Tiitsaar.
Omanik pani Sillamäe ajaloolises keskuses asuva hotelli Krunk müüki, maakleri hinnangul võiks selle ostja olla mõni hotelliäriga juba tuttav kohalik ettevõtja.
“Ka sel aastal surume hambad risti ja plaanime edasi minna. Tuleb endal kusagil rohkem töötada, rohkem vahetusi teha, kasutada võimalikult vähe tööjõudu,“ kirjeldab eesootavat aastat restoranide Moon ja Kolm Sibulat omanik Roman Zaštšerinski ning valmistub võitluseks ellujäämise nimel.
Ettevõtted otsivad praeguses majandusseisus võimalusi kokkuhoiuks ja jätavad oluliste riskide vastu kindlustamata. Nii unustavad nad, et riskide realiseerumise korral võib tekkinud kahju suurus ähvardada ettevõtte toimimist või hoopistükkis selle lõpetada, hoiatab Eesti Kindlustusseltside Liit.