Koroonakriisi löödud haavad paranevad aeglaselt. Piiratud ekspordivõimalused mõjutavad paratamatult Eesti tootjaid, kirjutab Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.
Lõppema hakkav aasta oli täis ebakindlust ja segadust. See mõjutas tugevalt ka Eesti toiduainetööstust, mis pidi ühelt poolt tagama Eesti elanike toiduga kindlustatuse, kuid teisalt kohanema oludega, kus näiteks turismi- ja toitlustussektor ning nendega koos suur hulk kliente päevapealt kadusid.
Ettevõtted otsivad praeguses majandusseisus võimalusi kokkuhoiuks ja jätavad oluliste riskide vastu kindlustamata. Nii unustavad nad, et riskide realiseerumise korral võib tekkinud kahju suurus ähvardada ettevõtte toimimist või hoopistükkis selle lõpetada, hoiatab Eesti Kindlustusseltside Liit.