• OMX Baltic−0,45%271,67
  • OMX Riga−0,16%862,52
  • OMX Tallinn−0,44%1 726,94
  • OMX Vilnius0,28%1 066,75
  • S&P 5001,09%5 930,85
  • DOW 301,18%42 840,26
  • Nasdaq 1,03%19 572,6
  • FTSE 100−0,26%8 084,61
  • Nikkei 225−0,29%38 701,9
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,96
  • GBP/EUR0,00%1,2
  • EUR/RUB0,00%107,41
  • OMX Baltic−0,45%271,67
  • OMX Riga−0,16%862,52
  • OMX Tallinn−0,44%1 726,94
  • OMX Vilnius0,28%1 066,75
  • S&P 5001,09%5 930,85
  • DOW 301,18%42 840,26
  • Nasdaq 1,03%19 572,6
  • FTSE 100−0,26%8 084,61
  • Nikkei 225−0,29%38 701,9
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,96
  • GBP/EUR0,00%1,2
  • EUR/RUB0,00%107,41
  • 17.02.06, 00:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Puhta toidu saatkond Aias

Aga selles aias ongi toit tähtsam kui taimed - Aed on uus restoran Tallinnas Rataskaevu tänaval. Restorani mänedžer, peaideoloog ja omanik on Peeter Jalakas, kellele uus restoran on loogiline jätk Ökosahvrile ja tervisliku toidu väärtustamisele.
Puhta toidu saatkond - nii tutvustab ennast Aed. Suur osa restoranis kasutatud toorainest on ökomärgiga.
Kõik ei mahu ökomärgi alla, aga tooraine päritolu peetakse oluliseks ja välja valitud on parim, siin tähendab see tervislikuim.
Menüüs on tavalisest rohkem taimetoite, kuid mitte ainult. Liharoogasid on kolm: põdralihast, metsseast (loomulikult ökotoodang, puhtal metsatoidul mõlemad kasvanud) ja lambast.
On ka kalaroogasid, huvitavaim ehk sinepiseemnetega võikala kõrvitsa-suvikõrvitsa hautise ja kukeseentega.
Veel mõned nopped menüüst: hirsivorm selleri ja riisikatega, kikerherned vetikarullil, speltapenned roheliste köögiviljadega. Silgusupp, seenesupp.
Restorani köögis ei kasutata sellised võtteid ja vahendeid, mis toidu ehedat maitset kahjustavad: seal ei ole fritüüri ega mikrolaineahju. Tugevaid maitseaineid ei kasutata. Vähe sellest - üheski roas pole muna, piima ega nisujahu. Nisujahu on ainult kuklites, pastatooted on speltanisust. Ja toitude koostisosad on kõik kirjas, nii saavad endale sobiva välja valida ka dieedipidajad ja paastujad.
Loodetavasti ei kõla see kõik haigladieedina? Veinikaart on pikk ja pühendunult koostatud. Kõik õlled ja veinid on puhtalt toodetud ehk ökomärgiga. Lisaks veini ja toidu kokkusobitamisele võtab Aed enda hooleks ka mahlade ja toitude kooskõlastamise.
Menüüs jäid silma artišokitoonik, sojajook ja riisijook.
Aia on kujundanud restoraniomanik Peeter Jalakas ise, kasutatud on ainult looduslikke materjale ja värve.
Seintel on igavesti muutuvad maalid, täpsemalt klassikalises maaliraamis ekraanid, kus vahelduvad pildid maailma kunstišedöövreist. Ilus ja hubane on seal. Restoranis on 50 kohta, suvel saab ruumi juurde siseõues.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 10.12.24, 12:39
Riigi IT-majad ohustavad sektori ekspordivõimet
Riigi loodud IT-majad pakuvad erasektori IT-ettevõtetele järjest rohkem konkurentsi. Võisteldakse tööjõuturul, IT-firmadel on oht muutuda tööjõurendi pakkujateks, selgitavad saatekülalised Äripäeva raadios.

Äripäeva TOPid

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Äripäeva esilehele