Cardo ja Kaja Remmel avasid oma Pärnu
koduvillas itaaliapärase pererestorani Si-Si, mis saab olema osa nende pere
elustiilist ja Itaalia kokkadelt õpitud köögist.
Restoran avas neljapäeval uksed külastajatele ning järgmisel nädalal valmib väliterrass. „Si-Si restoran on osake meie pere elustiilist. Ehitasime oma kodu ümber nõnda, et esimesel korrusel ning aias on restoran koos väliterrassiga ning ülemistel korrustel elame perega oma igapäevast elu,” rääkis pikaajaline õllekuningas Cardo Remmel.
Remmelite sõnul on itaaliapärane köök saanud osaks nende pere elustiilist. „Ühest küljest on Itaalia koht, kus pererestoranide traditsioon on väga elujõuline. Teisest küljest on just itaalia köök Kajale ja mulle läbi aegade kõige enam maitseelamusi pakkunud,” ütles Cardo Remmel. „Tõime Itaalia omale koju kätte ja jagame seda teistega,” lisas Kaja Remmel.
Cardo Remmel on olnud üks Eesti pikaajalisemaid ärijuhte, töötades Saku Õlletehases alates kaheksakümnendatest kuni 2005. aastani, jätkates tänaseni tööd õlletehase nõukogu liikmena.
Kaja Remmel on Pärnus asuva restorani Tex Mex ja Tallinna aasiapärase restorani Tao kaasomanik ning juht.
Seotud lood
Valitsuse 10%+20% alkoholiaktsiisi tõusu
korral muutub Eesti üheks kõrgema maksupoliitikaga riigiks ELis. Eesti
õlleaktsiis platseeruks 27 riigi seas 9. kohale, mis ei vasta Eesti tarbijate
ostujõule ega majandusnäitajatele.
Pärnus restorane Mõnus Margarita ja Lahke
Madjar pidaval OÜ-l Servitris on 1,34 miljoni kroonine maksevõlg ja ettevõte
likvideeritakse, kuid samad omanikud jätkavad restoranipidamist uue nime
all.
Eesti Õlleliidu esimees Cardo Remmeli sõnul
on avalikkuse ülitundlik reaktsioon Põhiseaduse Pilsnerile on hea näide sellest,
kuidas Eestis on alkoholitootjaid hakatud tembeldama ühiskonna suurimateks
kurjajuurteks.
Eesti Õlletootjate Liidu president
Cardo Remmel kommenteeris Pärnus restorani avamist, et see polnud idee, millega
äri teha, vaid asjade kokkulangevus.
Lindströmi müügitöö eripära seisneb iga tiimiliikme tugevuste ärakasutamises ja arendamises. Just müügiinimeste koolitamine ja vastutuse andmine nende eelistuste põhjal aitab püsivalt leida ja hoida motiveeritud töötajaid, selgub saatest “Minu karjäär”.