Suurtes hotellides ja suurtes toitlustusettevõtetes musta raha ei liigu, sest suurem osa klientidest maksab kaardiga või arvega, ütles Tartu meelelahutuskeskuse Atlantise juht Olga Aasav.
„Ma ei usu, et suures ettevõttes võtab keegi riski mahhineerida,“ lausus Aasav. „Mahhineerida on lihtsam väikestes toitlustus- ja majutusfirmades. Aga tegelikult on kõige suurem petmine ikka see, kui firma kaotatakse ära, riigimaksud jäädakse võlgu ja samas teevad needsamad inimesed sama koha peale uue ettevõtte ning tegutsevad õigete meestena edasi. Selliseid näited on ka Tartus küll olnud.“
Äripäev küsis täna, kuidas toitlustus- ja hotelliäris vähendada musta raha osakaalu? Päevaküsimuse ajendiks on maksu- ja tolliameti tänane uudis selle kohta, kuidas toitlustus- ja majutusettevõtete kontroll on suurendanud käibemaksu maksmist kuni neli korda.
„Kuidas musta raha osakaalu vähendada, mina ei tea. Seda peavad maksuametnikud teadma,“ lisas Aasav.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
See läheb ettevõtte tegevuseetika valdkonda, vastas Otepääl asuva OÜ Hotell Berhnard juhataja Madis Mutso küsimusele, kuidas toitlustus- ja hotelliäris vähendada musta raha osakaalu?
Kuna toitlustäris liigub rohkem sularaha, siis on loodud kuvand, et seda äri ainult selleks tehaksegi, et saada nii-öelda musta raha, ütles Valgamaal toitlustusega tegeleva Tammuri talu peremees Erki Saar.
Eelmisel nädalal toimunud kohtumisel arutasid maksu- ja tolliameti (MTA) ning Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu esindajad toitlustus- ja majutussektoris toimunud kontrollide tulemusi ning leppisid kokku koostöö jätkamises võitluses ümbrikupalkade ja käibe varjamisega.
“Peaksime igapäevaselt kasutatavaid asju paremini hoidma,” räägib saates “Juhtides tulevikku” tehnikaringlust korraldava Green Dice asutaja ja juht Argo Alaniit. “Elektroonikaseadmete tootmine on selline, mida ei lubataks enam Euroopas teha – keskkonnanõuded on meeletud ja me ei taluks näiteks elementide kaevandamist, see on ränk töö.“