Fazer Eesti ASi juht Riina Aamisepp kinnitas, et Soome pagaritöökodade optimeerimine - mis võib tuua kaasa kuni 40 töötaja koondamise - Eestis aset ei leia.
Fazer Food Group alustas läbirääkimisi, et optimeerida Fazeri pagarikodade töö. Tegevus võib kaasa tuua kuni 40 inimese koondamise, kirjutas Helsingin Sanomat.
Ettevõte kaalub ümber korraldada Lappeenranta ja Oulu pagaritöökojad, et suunata tegevus rohkem Vantaasse ja Lahti.
Fazer Brandsi Soome tegevjuht Tom Lindblad märkis, et pakendatud leiva tarbimine on vähenenud ning kasvanud on kohapeal valmistatud toodangu tarbimine. "Turg on keeruline ja tarbijate käitumises on toimunud muutused," ütles Lindblad.
Fazer Eesti juht Riina Aamisepp kinnitas, et Eestis ja mujal Baltimaades pole plaanis pagaritöökodasid optimeerida. Ka Aamisepp kinnitas, et pakendatud leiva turg näitab pigem väikest langustendentsi. Küpsetuspunktides, kohapeal küpsetatud kohvisaiade, leibade osa kasvab aga tema sõnul suurusjärgus 5-10 protsenti. "Lisanditega, tervislikuma kuvandiga toodetel on kasv suurem kui traditsioonilistel toodetel," märkis ta.
Samas rääkis Aamisepp, et kui kogu tööstust vaadata, siis suur osakaal on siiski pakendatud leival ja saial.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!