Uus koroonalaine lükkas toitlustajad kahvlisse: energia on otsas ja ees ootavad rasked valikud
Toitlustusettevõtjad seisavad taas silmitsi pealetungiva pandeemia ja piirangutega, kuid seekord ei pruugi nendega toime tulemiseks jõudu enam jätkuda.
Tippkokk Joel Ostrat alustas juba paar-kolm kuud tagasi ettevalmistusi koroonaajaks, näiteks tegi ta restoranides menüüsid lühemaks. Foto: Õhtuleht / Martin Ahven / Scanpix
“Just mõtlesime kolleegiga, et kas seda kõike on vaja,” tunnistas Ränduri Pubi juhatuse liige Üllar Kaljurand, kelle sõnul paistab ka teiste toitlustusettevõtjate nägudelt väsimus ja energiapuudus. Puhtalt Exceli põhjal arvestades oleks otsus selgelt üks - sulgeda.
Mitu vanalinnas tegutsevat restoraniomanikku leiavad, et nad jäid kevadel alusetult EASi toetusest ilma ja pöördusid õigluse jaluleseadmiseks kohtusse. EAS on aga enda sõnul järginud täpselt valitsuse ja ministeeriumi juhiseid.
Äripäeva tänavu kevadel avalikustatud maksuvõlglaste TOPi sattunud toitlustaja Royal Plus OÜ on nüüdseks pankrotis. „Läks sinna, kuhu pidi minema, ja oligi kõik,“ ütles ettevõtte juht Ülo Ahven.
Arvutipargi renditeenus on mugav, säästlik ja (tuleviku)kindel. Green IT tegevjuht Asko Pukk usub, et ettevõtete äriline fookus peab alati olema enda põhitegevusel, sektoril, mida teatakse peensusteni, et olla konkurentidest paremad – just selleks vajaliku aja ja raha renditeenus vabastab.