Toitlustusettevõtjad seisavad taas silmitsi pealetungiva pandeemia ja piirangutega, kuid seekord ei pruugi nendega toime tulemiseks jõudu enam jätkuda.
- Tippkokk Joel Ostrat alustas juba paar-kolm kuud tagasi ettevalmistusi koroonaajaks, näiteks tegi ta restoranides menüüsid lühemaks. Foto: Õhtuleht / Martin Ahven / Scanpix
“Just mõtlesime kolleegiga, et kas seda kõike on vaja,” tunnistas Ränduri Pubi juhatuse liige Üllar Kaljurand, kelle sõnul paistab ka teiste toitlustusettevõtjate nägudelt väsimus ja energiapuudus. Puhtalt Exceli põhjal arvestades oleks otsus selgelt üks - sulgeda.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Mitu vanalinnas tegutsevat restoraniomanikku leiavad, et nad jäid kevadel alusetult EASi toetusest ilma ja pöördusid õigluse jaluleseadmiseks kohtusse. EAS on aga enda sõnul järginud täpselt valitsuse ja ministeeriumi juhiseid.
Äripäeva tänavu kevadel avalikustatud maksuvõlglaste TOPi sattunud toitlustaja Royal Plus OÜ on nüüdseks pankrotis. „Läks sinna, kuhu pidi minema, ja oligi kõik,“ ütles ettevõtte juht Ülo Ahven.
Maailma Kullanõukogu avaldas eelmise aasta lõpus raporti, milles lükati ümber väited, et kulla pikaajaline tootlus on võrreldav inflatsioonitempoga. Uuringust tuleb välja, et kulla hinnatõus on olnud inflatsioonitempost kaks korda kiirem ning kulla hinna peamised mõjutajad on hoopis majanduskasv ning globaalsete aktsia- ja võlakirjaturgude koguväärtus.