Automatiseerimine ja robotiseerimine on praegusel ajal võtmeküsimus, leiab Valio Eesti tegevdirektor Maido Solovjov Äripäeva teemaveebile Põllumajandus.ee antud intervjuus.
- Maido Solovjov Valio Võru juustutööstuses. Foto: Sigrid Sõrmus
Solovjov tunnistas, et tööjõudu ei ole leida. "Nii meie Võru kui Laeva tehas asuvad Tartust sellisel kaugusel, et inimesed eelistavad tööl käia ikkagi just Tartus," nentis ta. Väljakutseid seoses tõõjõuga jätkub ja isegi koroona-ajal ei saa tema sõnul öelda, et neid inimesi, kes reaalselt tahaks tööstuses töötada, turule juurde tuleks.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Toitlustusettevõtjad seisavad taas silmitsi pealetungiva pandeemia ja piirangutega, kuid seekord ei pruugi nendega toime tulemiseks jõudu enam jätkuda.
Tööõnne uurija ja koolitaja Tiina Saar-Veelmaa rääkis hommikuprogrammis, et pandeemiaga kaasnenud muutuste mõjul on paljudes organisatsioonides pohmellilaadne seisund - tüdimus, apaatsus ja huvi kadu. Samuti on distantsilt töötamisega kahanenud juhtide kontakt oma töötajatega ehk nad ei teagi, kuidas neil läheb.
Omavalitsuste võimalusi kohalikku ettevõtlustegevust hoogustada piirab ühelt poolt töökäte, teisalt investeeringute puudus. Ka piiratud ressursiga pole võimalused piirkonna majanduselu kasvukursile viimiseks kuhugi kadunud ning selged eesmärgid ja jäjekindel tegutsemine viivad sihile lähemale, kirjutab tööjõurendi ekspert ja tööjõurendi ettevõtte Finesta juht Heikki Mäki.
Äripäeva raadio sisuturundussaade on pühendatud väikeettevõtete konverents-messile Südi 2025, kus jagavad kogemuslugusid väikeettevõtjad. Suurfirmade esindajad annavad nõu finantseerimise, energia-, IT-, tervise- ja personaliküsimustes.