• OMX Baltic−0,25%272,29
  • OMX Riga−0,13%872,59
  • OMX Tallinn−0,33%1 736,47
  • OMX Vilnius−0,27%1 050,05
  • S&P 5000,84%5 760,54
  • DOW 300,57%42 032,5
  • Nasdaq 1,1%18 379,85
  • FTSE 100−0,36%8 155,01
  • Nikkei 2251,11%38 474,9
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,92
  • GBP/EUR0,00%1,19
  • EUR/RUB0,00%106,26
  • OMX Baltic−0,25%272,29
  • OMX Riga−0,13%872,59
  • OMX Tallinn−0,33%1 736,47
  • OMX Vilnius−0,27%1 050,05
  • S&P 5000,84%5 760,54
  • DOW 300,57%42 032,5
  • Nasdaq 1,1%18 379,85
  • FTSE 100−0,36%8 155,01
  • Nikkei 2251,11%38 474,9
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,92
  • GBP/EUR0,00%1,19
  • EUR/RUB0,00%106,26
  • 25.08.13, 08:21
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Hittrestorani sünd

Eesti parima pererestorani OKO eestvedajad jagavad kogemust, kuidas rajad uut ja meeldejäävat toitlustuskohta.
Kaberneemes pesitsev restoran OKO saab Pirita-Viimsi piirile õige pea väiksema venna, kirjutab Äripäeva rubriik Ehitus 21. augustil. Restorani omanikud Marko Zukker, Martti Siimann ja Tõnis Siigur on otsustanud, et valmistavad söögikoha algusest peale ise.
Uus, tuleval kevadel valmiv hoone tuleb U-kujuline 80kohaline pererestoran, teise külge avatud köögiga 40kohaline privaatsaal ning keskele on planeeeritud 100kohaline suveterrass. Projekti maksumuseks hindab üks OKO omanikke Martti Siimann mõnisada tuhat eurot.
Tutvused aitavad. OKO uue restorani sünni oluliseks komponendiks on tutvused. "Kolmest omanikuperest kaks on Viimsis naabrid ja väga kaua mõtetes soovinud kodulähedast restorani teha," rääkis Siimann. Et pea igapäevaselt jäi koduteele ka Ranna tee ning sealt avanev kaunis merevaade, otsustasidki omanikud lähemalt asjaga tutvust teha.Seejärel uurisid OKO omanikud, kellele maatükk kuulub ning selgus, et tegu on nende tuttavatega. "Jõudsime mõlema poole jaoks väga mõistlikule kokkuleppele, kus meie soovide ja nägemuse järgi ehitatakse hoone, mille meie siis omakorda sisustame ja pikaajaliselt rendile võtame," kirjeldas Siimann restorani idee sünnilugu.
Ees ootab nime valimine. Siimann märkis, et uue restorani ehitamine kestab alla aasta, samas kui eeltöö detailplaneeringuga ning kokkulepete sõlmimine võtab oluliselt rohkem aega.Uue restorani sünniprotsessi puhul tõi Siimann välja olulise punktina ka tööjaotuse. "Meil on tööd-tegemised selgelt ära jaotatud - kes mõtleb toidule, kes teenindusele, kes sisekujundusele ning loomulikult arutame kõik suuremad otsused koos ka läbi," rääkis ta. Siimann märkis, et iga restorani loomise lugu on unikaalne - kui nimi OKO oli valmis juba enne Kaberneeme rendilepingu allkirjastamist, siis uuele restoranile nime leidmiseks korraldatakse sügisel konkurss.
Toitlustamisega tegelev ökorestoran OKO registreeriti äriregistris 2011. aasta jaanuaris. Esimene tegevusaasta möödus ettevõttele väga edukalt: reklaami nad enda sõnutsi ei teinud, kliendid leidsid ise renoveeritud Kaberneeme sadamahoones asuva restorani üles.
2011. aastal oli ettevõte käive ligi 450 000 eurot, sama aastal teeniti kasumit 54 000 eurot. Möödunud aasta möödus veidi tagasihoidlikumalt, müügitulu näitajad kasvasid veidi, olles veidi enam kui pool miljonit eurot, kasuminumbrid aga kahanesid 25 000 euroni.

Seotud lood

Uudised
  • 30.07.15, 00:01
Hittrestoranide loojaid pommitatakse pakkumistega
Hittrestoranide NOA ja OKO üks omanik Martti Siimann vandus endale eelmisel aastal, et ühtegi uut restorani tema enam ei ava. Endale antud lubadus tuli aga üsna pea tagasi võtta, sest äsja avati keti kolmas toidukoht Tuljak.
Uudised
  • 17.06.13, 17:12
Eesti parim pererestoran laieneb
Eesti parimaks pererestoraniks valitud OKO laiendab tegevust ja kolib pealinnale lähemale, rajades Viimsi piirile uue toidukohta.
  • ST
Sisuturundus
  • 21.10.24, 14:20
PwC: ESG audiitorit valides vaata kvalifikatsiooni
Audiitoritel tuleb seoses ESG aruannete auditeerimisega palju tööd juurde, mistõttu ei tohiks auditi tegija valimist jätta viimasele minutile.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Äripäeva esilehele