• OMX Baltic−0,25%272,29
  • OMX Riga−0,13%872,59
  • OMX Tallinn−0,33%1 736,47
  • OMX Vilnius−0,27%1 050,05
  • S&P 5000,84%5 760,54
  • DOW 300,57%42 032,5
  • Nasdaq 1,1%18 379,85
  • FTSE 100−0,36%8 155,01
  • Nikkei 2251,11%38 474,9
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,92
  • GBP/EUR0,00%1,19
  • EUR/RUB0,00%106,26
  • OMX Baltic−0,25%272,29
  • OMX Riga−0,13%872,59
  • OMX Tallinn−0,33%1 736,47
  • OMX Vilnius−0,27%1 050,05
  • S&P 5000,84%5 760,54
  • DOW 300,57%42 032,5
  • Nasdaq 1,1%18 379,85
  • FTSE 100−0,36%8 155,01
  • Nikkei 2251,11%38 474,9
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,92
  • GBP/EUR0,00%1,19
  • EUR/RUB0,00%106,26
  • 15.08.13, 14:57
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Martin Vahter: uus trend on luua pererestoran

1Partner Kinnisvara juhi Martin Vahteri sõnul on aastaid tühjalt seisnud keldrid ja lakapealsed lugemata uuteks kohvikuteks ehitatud, mis näitab, et on nii ettevõtlusjulgust kui ka kliente.
"Elutuba, Hetk ja Mull on köömes uutest kohtadest, millest me ehk veel kuulnudki pole," ütles ta 1Partneri pressiteates ja lisas, et kõik need on rahvast täis ja jälle peab laua ette broneerima.
Vahteri sõnul toimisid kohvikud seni peamiselt oma asukoha pealt, aga nüüd on trend liikunud toidu suunas – inimesed viitsivad hea koka nimel linna teise otsa sõita. "Praegu ongi popp, kui koht on peatänavast või -piirkonnast eemal," märkis Vahter. Ta lisas, et kohvipindade tehingute arv on aastaga mitmekordistunud ja uued tegijad on tihti pered või sõpruskonnad.
"Uute kohtade rohkus on omamoodi majandusindikaator, mis näitab kindlustunnet, vaba raha ja ettevõtlusjulguse kasvu. Eestlastel läheb praegu hästi ja Euroopa kõikuva majanduse uudistega ollakse harjunud nagu halva ilmaga. Rahaliselt pole agulikohvik suur äri, aga loob töökohti. Pererestoran on uus start-up," rääkis Vahter.

Seotud lood

Börsiuudised
  • 09.08.13, 07:17
VIDEO: hüvasti, palgatöö!
Äripäev uuris pereheitmise tulemusel tekkinud ettevõtteid. Kuigi enamik jäi kidakeelseks, õnnestus kahe palgatöölt lahkunud ja ettevõtjaks asunud inimesega rääkida.
Uudised
  • 17.06.13, 17:12
Eesti parim pererestoran laieneb
Eesti parimaks pererestoraniks valitud OKO laiendab tegevust ja kolib pealinnale lähemale, rajades Viimsi piirile uue toidukohta.
  • ST
Sisuturundus
  • 21.10.24, 14:24
Generatsioonide juhtimine Tele2s: eri põlvkondade tugevused viivad parema tulemuseni
Eri põlvkondade ühtseks ja tõhusaks tiimiks sidumine võib olla keerukas, kuid õigesti juhitud meeskondades toovad vanemate kogemused koos nooremate avatud mõtlemisega kokkuvõttes paremaid tulemusi, leitakse saates “Minu karjäär”.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Äripäeva esilehele